blog Moederdag in Utrecht

De perfecte Moederdag plannen, het lijkt zo makkelijk, maar hoe maak je het speciaal? Moederdag in Utrecht doorbrengen is een goed begin, en wij helpen je met de rest!


Moederdag was veel makkelijker te plannen toen ik vijf was: een tekening en een ongekookt ei op een ongeroosterd broodje (niet dat ik het verschil zag) waren makkelijke maar doeltreffende manieren om mijn waardering en liefde te uiten. Vandaag, meer dan 20 jaar later, vind ik het moeilijker om een passende manier te vinden om datzelfde sentiment in vorm te geven. Ik geloof heilig dat de kleine dingen des levens hier belangrijker in zijn. Een bos bloemen op een doordeweekse dag, een spontane lunch... Maar dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op een grootse, oudewetse Moederdag - in Utrecht! Hoe ik dat ga doen? Lees mee!


Groter = beter
Ik besluit te beginnen bij het begin. Een dag in Utrecht is leuk, maar niet zo leuk als een heel weekend! Mijn moeder maakte van mijn kinderverjaardagen ook altijd een week durende extravaganza, dus waarom zou ik niet hetzelfde kunnen doen? Moederweekend wordt het dus, en wel in een Utrecht City Hotel! Met Eye Hotel, Mother Goose, Court Hotel en Hotel26 is er veel om uit te kiezen. Ik kies voor Eye Hotel, dat perfect ligt ten opzichte van een aantal activiteiten die ik dit weekend met mijn moeder wil gaan doen. 

 


Koffie
Van de vele hobby's die mijn moeder en ik delen, is koffie mijn favoriet. Een goede cappuccino op een leuke plek biedt het perfecte excuus om oeverloze gesprekken te voeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. We beginnen het weekend dus bij De Ontdekking, een paar stappen van Eye Hotel verwijderd. Dit voormalige reisbureau heeft fantastische koffie, smoothies en zelfs lunch, en is op de route voor de rest van de dag. 

 


Wandeling
Wandelen is misschien wel mijn moeders favoriete activiteit. Ik besluit haar een paar van mijn favoriete buurten en plekjes te laten zien, onbekend voor dagjesmensen en toeristen. Vanaf De Ontdekking wandelen we langs de Plompetorengracht naar de schattige straatjes rondom de voormalige gevangenis Wolvenplein. Dit complex wordt tegenwoordig door verschillende lokale initiatieven gebruikt, waaronder een pop up restaurant, een escape room en een kunsthal. We lopen verder langs het water richting de Biltstraat, en van de 2 hoofdaders van de Wittevrouwen buurt. Hier komen 'locals' voor borrels, diners en shoppen, op veilige afstand van het vaak drukke centrum. Maar we hebben geen tijd om lang te blijven hangen, want de lunch staat klaar bij Cornelis! Dit is in korte tijd mijn absolute favoriet in Utrecht geworden. Dit ontzettend mooi ingerichte buurtcafé ligt verscholen in de woonwijk van Wittevrouwen. Na de lunch lopen we door naar de tweede hoofdader van de buurt: de Nachtegaalstraat. Dit boetiekwinkelwalhalla moet onze shoplust stillen, maar mochten we nog even door willen, dan lopen we naar Oudkerkhof. Hier missen we Morpheus zeker niet, de ontwerper van Mother Goose en Eye Hotel! Loop er binnen voor interieurinspiratie, heerlijke kussens en mooie accessoires. Langs de Oudegracht lopen we richting Hoog Catharijne, het vernieuwde winkelcentrum van Utrecht met alle grote merken, waaronder mijn moeders favoriet: Zara Home!  

 


Diner
Na een korte stop in het hotel om ons op te frissen, lopen we de hoek om naar de buren van Eye Hotel: Tiger Mama! Dit nieuwe restaurant serveert een heerlijk en modern Aziatisch 10gangen-diner voor nog geen 30 euro. Het eten is heerlijk, en de service simpelweg fantastisch! Met aandacht en een frisse lach wordt ieder gerecht kort uitgelegd. Het interieur is een prachtige bonus!

 

Onder de wol
Na het eten rollen we vroeg het bed in, zodat we morgen weer fris een dagje Utrecht kunnen beleven. 

 


Zondag
Vroeg op, een rondje langs de grachten en eindigen bij Ted's voor een heerlijke brunch - ik kan me geen betere zondag met mijn moeder bedenken!

 
 

Snack attack! Did anyone say fries and burgers?!

Lees meer

Hotspot alert! The Streetfood Club

Lees meer

Chill modus aan en muziek luisteren aan de Vredenburgkade

Lees meer